Основно меню

спалня

Няколко организационни идеи за справяне с бъркотията

Published by admin on Пет., 11/02/2012 - 17:00 in
аксесоари за дома, детска стая, спалня, дневна, диван,

Има няколко малки трика под формата на функционални аксесоари за дома, които могат да превърнат и най-големия безпорядък в хармонично и уютно място за релаксация.

Как да изберем перфектните мебели за нашата спалня?

спалня, легло, спален комплект, скрин, гардероб, нощни шкафчета,

В определен момент от живота си решаваме, че не сме почитатели на преправените, овехтели или недобре комбинирани мебели в спалнята си. Ако сте решили, че сега е времето за пълната им подмяна с нещо ново и свежо на стил, тогава е важно да се замислите коя е перфектната за вас мебелировка.

Какво харесвате?

Декоративни трикове за спалнята

Published by admin on Съб., 08/18/2012 - 16:06 in
спалня, легло, скрин, гардероб, спален комплект, нощно шкафче

Ето няколко „цветни“ идеи за освежаване на доскучалата ви спалня.

Струпайте голяма купчина с възглавници върху леглото си. Препоръчително е да са цветни и със съчетаващи се десени. Това със сигурност ще оживи атмосферата.

Използвайте спално чаршафи и покривала за легло с щампирани цветя. Това със сигурност ще придаде цвят на интериора.

Спестете пространство като закрепите нощните лампи са стената над спалното легло вместо да слагате нощни шкафчета с лампи върху тях.

Екстремни решения за спален инетриор (втора част)

Published by admin on Пон., 08/13/2012 - 13:08 in
спалня, спални комплекти, легло, спални

... Тази статия е продължение като допълва едноименната й статия с още 5 предложения за необикновенни решения в създаването на шедьоври на интериорната мисъл. Те са неминуемо твърде ексцентрични и дори прекомерно скъпи, но биха могли да вдъхновят необичайни идеи за вашата спалня.

1. Геометрично легло. Това легло проектирано от Якоб Мак Фарлейн изглежда като шедьовър от някоя арт галерия. Но ако имате достатъчно изтънчен вкус и неподправен интрес към изкуството и течението на Кубизма, то безспорно би било чудесен завършек на вашата спалня.

Как да обзаведем малка спалня?

Published by admin on Вт., 07/10/2012 - 20:42 in
Малката спалня

Една от най-големите грешки, която хората допускат при обзавеждането на малка по размери стая, са мащабите на тяхното въображение, които са правопропорционални на размерите на стаята. Повечето хора смятат, че се нуждаят от умалени мебели, за да запълнят спалното си помещение. Те поставят легло с малки бродирани възглавнички и това е цялото обзавеждане на малката спалня.

Как да обзаведем малка спалня?

Published by admin on Ср., 06/06/2012 - 12:11 in
спалня катерина

Една от най-големите грешки, която хората допускат при обзавеждането на малка по размери стая, са мащабите на тяхното въображение, които са правопропорционални на размерите на стаята. Повечето хора смятат, че се нуждаят от умалени мебели, за да запълнят спалното си помещение.  Те поставят легло с малки бродирани възглавнички и това е цялото обзавеждане на малката спалня. Хората са ужасени от големите детайли или от това да не претрупат стаята.

Обзавеждане на вашата спалня според Фън Шуй

Published by admin on Пет., 06/01/2012 - 14:33 in

Кога хората най-често се допитват до източната техника за хармония и благоденствие на дома Фън Шуй? Безспорно тази екзотична мантра изниква на върха на съзнанието ни най-вече когато желаем да хармонизираме обстановката в „светая светих” на нашето домашно огнище,  а именно – спалнята. Тя е източник на покой, хармония, енергия и куп позитивни емоции, затова е важно спалният комплект – легло, скрин, гардероб, нощни шкафчета да е в подходящи според източните вярвания цветове и разположение в стаята. Това сакрално място за отдих трябва да  придава такава атмосфера, че резултатът всяка сутрин да е сияен и отпочинал човек, изпълнен с позитивна нагласа и енергия. Това е конкретния резултат от правилното „моделиране” на четирите стени, където човек прекарва средно от 6-8 часа от ежедневието си.
На какво ни учи Фън Шуй?
На първо място формата на стаята трябва да е правилен многоъгълник (квадрат,  правоъгълник). Ако стаята е с неправилна форма, то на вашия сън негативно ще повлияе енергията ша и това трябва да бъде коригирано с подходяща мебелировка (огледала, параван) или жива енергия – цветя.
Стаята за сън не трябва да е преходна, тъй като следствие от този факт е изтичането на позитивни частици ни. Вратата в стаята е желателно да е само една и да не е срещуположна на друга, тъй като това води до неразбирателство и разпри.
Според Фън Шуй цветът на стените и мебелите е от особено значение. Всеки цвят кореспондира с един от петте елемента: Земя, Вода, Огън, Метал, Дърво. Желателно е в спалнята да доминира цвета на вашия пътеводен елемент според китайския хороскоп, което ще укрепи и засили мантрата ви и ще ви направи устойчиви на негативно влияние. Цветът на спалния комплект е важно да хармонизира с характера ви, за да се чувствате комфортно.
Централен момент от обзавеждането според метода „Ба Джай” е ориентацията на леглото, като то трябва да бъде поставено преди всички останали мебели. Метода „Ба Джай” използва интегрални схеми и таблизи, които екстраполират рожденните дати и географското местоположение на спалнята в хармонично интериорно решение. Леглото трябва да е здраво и удобно стилът му трябва да съвпада с естетическите възгледи на ползвателя му. За да не се нарушава  хармонията, не бива да се поставят никакви предмети под леглото или над него. Вратата трябва да има изглед към спалнята но не е желателно леглото да е близо до прозорец или да е опряно в стената на стаята, до него трябва да има достъп и от двете му страни.
Последното уточнение, е че спалните мебели трябва да са нови, за да няма заряд от негативна енергия на предишните ползватели. Така вие сами ще можете да изградите една собсвена домашна симбиоза с позитивните нагласи, според източните вярвания.